( زاده سال ۱۲۹۶ شاهی — درگذشته ۸ دی ۱۳۵۷ تهران ) موسیقیدان و نوازنده انجمن موسیقی ملی ایران و برنامه گلهای جاویدان مجد، كمحرف، مهربان، خوشرو، بیادعا و متواضع بود. درباره هركس كه حرف میزد او را تحسين و تمجيد میکرد، اما درباره خودش هيچ نمیگفت .او سالها در …
توضیحات بیشتر »درباره ویولن قنبری مهر
ابراهیم قنبری مهر متولد 1307 در تهران ، از سال ها پیش با استفاده از راهنمایی های ابوالحسن صبا ، سورن آراکلیان ، اتی وات لو و … به ساخت . مرمت سازهای ایرانی و غربی پرداخت. در سال 1334 اولین کارگاه ساز سازی را در ادارة هنرهای زیبا بنیان …
توضیحات بیشتر »قمرالملوک وزیری
آخرین حضور قمرالملوک وزیری در رادیو در عکس علی تجویدی،الهه و فروزنده اربابی هم حضور دارند قمرخانم سیدحسینخان معروف به قمرالملوک وزیری سال ۱۲۸۴ در تاکستان قزوین متولد شد.اولین کنسرت قمر سال ۱۳۰۳ در گراند هتل برگزار شد و او بیحجاب بهروی صحنه رفت. روز بعد از اجرا،نظمیه از قمر …
توضیحات بیشتر »نایب اسدالله
نایب اسدالله، نی زن مشهور اصفهانی فرزند نایب حسین خان یکی از اساتید بزرگ در نوازندگی نی هفت بند، بداهه نواز، مناسب نواز، موسیقیدان و ردیفدان عصر قاجار بود که حدود سال 1230 در اصفهان پا به عرصه وجود نهاد. چون وی از اوایل زندگانی جزو مستخدمین دستگاه حکومتی بوده …
توضیحات بیشتر »مرتضی نی داود
مرتضی نیداوود، نوازنده تار و ردیف دان موسیقی اصیل ایرانی در سال ۱۲۷۹در تهران به دنیا آمد. او ذوق آهنگسازی کم نظیری داشت استعداد وی در موسیقی در همان اوان کودکی آشکار شد و پدرش «بالا خان» که خود اهل موسیقی بوده و با تار و تنبک آشنایی داشت، او …
توضیحات بیشتر »روحالله خالقی
روحالله خالقی (۱۲۸۵ خورشیدی – ۲۱ آبان ۱۳۴۴)، استاد موسیقی ایرانی، آهنگساز و نوازندهٔ ویولن بود. وی آهنگساز سرود «ای ایران» بود. خالقی از شاگردان اصلی علینقی وزیری بود و تلاش او برای احیای موسیقی ایرانی در دورانی که توجه رسمی به این موسیقی کاهش یافته بود، تأثیرگذار و مهم …
توضیحات بیشتر »ابوالحسن صبا
ابوالحسن صبا، استاد برجسته موسیقی ایران، آهنگساز، نوازنده و از برجستهترین چهرههای موسیقی ایران در هفتاد سال گذشته بوده است. ایشان فرزند دکتر ابوالقاسم کمال السلطنه فرزند جعفرخان حکيم باشي معروف به صدرالحکماء و از نواده هاي فتحعلي خان صبا ملک الشعراي دربار قاجار بوده اند. ابوالحسن صبا در سال …
توضیحات بیشتر »درباره تار یحیی
یحیی نابغه ی هنر تار سازی سنتی ایران (1876-1932 ه.ق) در ایام قدیم نسلی از ساز سازان سنتی در ایران به وجود آمدند، که در کارشان مهارت زیادی پیدا کردند و به مرحله ی استادی رسیدند. در همین زمان در خانواده ای هنرمند در جلفای اصفهان کودکی پا به عرصه …
توضیحات بیشتر »درویشخان
غلامحسین درویش، در سال ۱۲۵۱ هجری خورشیدی مصادف با ۲ آذر ۱۳۰۵ در تهران زاده شد. پدرش حاجی بشیر از تاتهای طالقان (زیدشت) و مادرش از ترکمانان بود. علت شهرت وی به نام درویش خان، این بود که پدرش هنگام صدا زدن وی، از لفظ «درویش» استفاده میکرد و همین …
توضیحات بیشتر »