قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / سازهای ایرانی و خارجی

سازهای ایرانی و خارجی

ساز نی همبون یا نی انبان

نی انبان یا نی همبون که به انگلیسی به آن  Bagpipe یا Bagpipes گویند، یک ساز بادی است که از نی یا مجموعه ای از نی ها و یک مخزن ثابت هوا به شکل کیسه تشکیل می شود. مردم دنیا از قرن‌ها پیش از اطراف خلیج فارس گرفته تا بخشهایی از …

توضیحات بیشتر »

ساز قانون

قانون یکی از قدیمی ترین سازهای ایرانی است که توانایی بیان گوشه‌های موسیقی ایرانی را دارد. اختراع ساز قانون را به افلاطون نسبت می‌دهند ولي عده اي معتقدند سازنده اين ساز فيلسوف و دانشمند ايراني ابونصر فارابي است، زيرا در كتاب موسيقي كبير فارابي نام اين ساز ذكر شده است.

توضیحات بیشتر »

چنگ

چنگ كهن ترین ساز زهی ایرانی می باشد و نام آن بیش از هر ساز دیگر در كتابها آمده و نقش آن در آثار باستانی زیادی بجا مانده است. ايران سرزمين افسانه‌اي چنگ، که در جايجاي ادبيات و فرهنگ رد پاي آن را مي‌توان ديد، سمبل اختراع اين ساز در …

توضیحات بیشتر »

تمبک

تنبك از نظر نوازندگی، صوت و ساختمان فیزیكی اش در عین ظاهری ساده، یكی از پیشرفته ترین و پیچیده ترین سازهای كوبه ای پوستی دنیا محسوب می شود، به ویژه كه در دهه های اخیر با همت تنبك نوازان پیشرفت شایانی كرده است و در این میان باید به حسین …

توضیحات بیشتر »

کمانچه

   کمانچه, سازی است شهری و جزو گروه سازهای زهی آرشه ای محسوب می شود.  کاسه آن تقریبا کروی شکل است که قسمتی از آن برداشته شده و روی آن پوست کشیده می شود. روی پوست, خرک کوچکی شبیه به خرک تار و سه تار ولی نه کاملا عمود بر …

توضیحات بیشتر »

نی

     نی از قدیمی ترین سازهای بادی می باشد. امروزه در موسیقی اصیل ایرانی و در بین انواع سازهای بادی ایرانی که از قدیم مورد استفاده قرار می گرفته اند، (مانند: مزمار، نرم نای، درازنای، سرنا و …) تنها ساز بادی نی است که توانسته به نوعی در کنار …

توضیحات بیشتر »

دف

دف یکی از سازهای کوبه‌ای در موسیقی ایرانی است که با ضربه‌های انگشت آنرا می‌نوازند.  این ساز شبیه به دایره ولی بزرگ‌تر از آن و با صدای بم‌تر است. از این ساز برای پشتیبانی سازهای دیگر و حفظ وزن استفاده می شود. جنس پوستی که در ساخت آن بکار می …

توضیحات بیشتر »

آشنایی با آلات موسیقی و لوازم جانبی آنها

سازهای موسیقی (ایرانی و خارجی) انواع مختلفی دارند که با توجه به شیوه نواختن، شکل ظاهری و در کل بدنه اصلی ساز به چند دسته تقسیم می شوند. سازهای زهی سازهای بادی سازهای کوبه‌ای سازهای صفحه‌کلیددار و الکترونیک

توضیحات بیشتر »

ساکسیفون

ساکسوفون ساز بادی است که در سال 1840 توسط آدولف ساکس از اهالی بروکسل اختراع شد. نام ساز،از روی اسم سازنده آن آدولف ساکس گرفته شده است. آدولف از جمع آوری خصوصیات سازهای بادی های چوبی و سازهای بادی های مسی، ساکسوفون را اختراع کرد. این ساز بیشتر از روی کلارینت …

توضیحات بیشتر »

سنتور

سنتور، سازی کاملاً ایرانی است که برخی ساخت آن را به فیلسوف عالیقدر و موسیقیدان بزرگ قرن چهارم، ابونصر فارابی نسبت می‌دهند. برخی پژوهشگران بر این باورند که سنتور در زمان‌های بسیار دور از ایران به دیگر کشورهای آسیایی رفته‌است، چنان که امروزه نیز گونه‌های مشابه این ساز در عراق، …

توضیحات بیشتر »